top of page

Eesti kliima ja PUR vaht

Eestis valitseb parasvöötme kliima külmade talvede ja pehmete suvedega. Arvestades asukohta on maja soojustusse investeerimine, eriti polüuretaan- PUR pihustusvahuga, olla kõige mõistlikum otsus.


Talvised küttevajadused: Eesti külmad talved tähendavad, et küte moodustab olulise osa energiatarbimisest. Õige isolatsioon, eriti suure jõudlusega materjalidega, nagu PUR vaht ehk pihustusvaht, aitab vähendada soojuskadusid ja küttekulusid oluliselt.

Niiskuse kontroll: külm kliima tekitab sageli muret kondenseerumise ja niiskuse pärast. Niiskuskindlate omadustega suletud pooriga PUR vaht tagab tõhusa niiskuse kontrolli, vähendades hallituse ja muude probleemide ohtu.

Õhu tihendus: PUR vahu ehk pihustusvahu õhku sulgevad omadused on kasulikud külmas kliimas, et vältida tuuletõmbust ja soojuskadu. See aitab luua mugavamat ja energiasäästlikumat sisekeskkonda.

Kodu soojustamine PUR vahuga võib kaasa tuua märkimisväärse energiasäästu, vähendades soojusülekannet. Madalamad küttearved talvekuudel on muidugi rõõmustavaks teguriks. Pikaajaline kokkuhoid: kuigi esialgne investeering PUR vahust isolatsiooni võib olla suurem, võib pikaajaline energiaarvete kokkuhoid ja hoolduskulude potentsiaalne vähenemine aidata kaasa positiivsele investeeringutasuvusele.

Kvalifitseeritud paigaldajad: PUR vahu ehk pihustusvahu paigaldamiseks palgake kindlasti kvalifitseeritud ja kogenud spetsialistid. Nõuetekohase isolatsioonivõime saavutamiseks on ülioluline õige paigaldamine.

Konsultatsioon ekspertidega: kindlasti konsulteerige PUR vahu isolatsioonieksperdiga, kes oskavad hinnata teie konkreetseid vajadusi ning anda teie kodule ja kliimale kohandatud soovitusi.


Arvestades Eesti kliimat ja parema isolatsiooni võimalikku kasu, võib PUR vahu soojustusse investeerimine olla väärtuslik otsus. See suurendab teie kodu energiatõhusust, mugavust ja pikaajalist säästmist. Põhjalik planeerimine, professionaalne paigaldus ja kohalike tegurite arvestamine on aga eduka isolatsiooniprojekti võtmeks.




PUR vahuga majade soojustamine. PURON soojustab PUR vahuga majade fassaadid, seinad, vundamendid, soklid, katused, laed, keldrid ja põrandad.


Recent Posts

See All
bottom of page