top of page

Miks on oluline soojustada maja vundament

Maja vundamendi soojustamine on oluline mitmel põhjusel, aidates kaasa energiatõhususele, mugavusele ja kodu üldisele heaolule. Peamised põhjused, miks vundamendi soojustamine on kasulik ja vajalik:

Energiatõhusus: vundamendi soojustamine aitab säilitada stabiilsemat ja mugavamat sisetemperatuuri. See vähendab soojusülekannet maapinna ja maja vahel, hoides ära soojuskadu talvel ja soojuse juurdekasvu suvel. See isolatsioon võib aidata vähendada kütte- ja jahutuskulusid, vähendades sõltuvust kütte- või jahutussüsteemidest.

Mugavus: hästi soojustatud vundament aitab reguleerida sisetemperatuuri, luues elanikele mugavama elukeskkonna. See minimeerib tuuletõmbust ja külmad kohad põranda lähedal, parandades üldist soojusmugavust eluruumides.

Niiskuse kontroll: õige isolatsioon võib takistada niiskuse imbumist maapinnast, hoides ära niiskuse ja võimaliku hallituse kasvu. Niiskuse kontroll on tervisliku sisekeskkonna säilitamiseks ja struktuurikahjustuste vältimiseks ülioluline.

Külmumise ennetamine: külmas kliimas, kus maapind külmub ja sulab,aitab vundamendi soojustus vältida külmakerkimist. Külmakerkimine tekib siis, kui niiskus mullas külmub, põhjustades selle laienemist ja potentsiaalselt vundamendi kahjustamist.

Pikaajaline kestvus: isolatsioon aitab kaitsta vundamenti temperatuurist tingitud mõjutuste ja nihete eest, aidates kaasa maja pikaajalisele kestvusele.

Vähendatud soojuskadu läbi põranda: vundamendi soojustamine on eriti kasulik keldriga kodude puhul. See aitab minimeerida soojuskadu läbi põranda, muutes kogu kodu energiasäästlikumaks.

Müra vähendamine: isolatsioon võib pakkuda teatud tasemel heliisolatsiooni, vähendades välismüra edasikandumist koju. See on eriti oluline kodude puhul, mis asuvad tiheda liiklusega või mürarikkas piirkonnas.

Suurendab vara väärtus: korraliku isolatsiooniga energiasäästlik kodu on potentsiaalsetele ostjatele sageli atraktiivsem. See võib aidata kaasa kinnisvara väärtuse tõusule ja muuta kodu turustatavamaks.

Keskkonnamõju: kodu energiatõhususe parandamine vundamendi soojustamise abil võib vähendada majapidamise üldist süsiniku jalajälge. See on keskkonnale kasulik, kuna vähendab energiatarbimist.


Vundamendi soojustamise kaalumisel on oluline valida sobivad isolatsioonimaterjalid ja meetodid, mis põhinevad kodu spetsiifilistel omadustel, kliimal ja kohalikel ehitusnormidel. Professionaalsed juhised ja teadmised on abiks tõhusa isolatsioonipaigalduse tagamiseks.

Energiasäästlik, tõhus ning kiire moodus on soojustada ja korrastada hoone fassaad just PUR puistvahtu kasutades. Vundamendi soojustamine, renoveerimine ja üldine hoonete soojustamine on nutikaimaid investeeringuid, hoonete isolatsioon aitab oluliselt säästa küttekuludelt.

Maja vundamendi soojustamine PUR vahuga
Maja vundamendi soojustamine PUR vahuga

Asjatundlikult ja õigesti paigaldatud PUR vaht vähendab kütteperioodil soojakadu märkimisväärselt. Lisaks minimeerib kaasaegne ja energiatõhus PUR vahu soojustamismeetod konstruktsioonide kahjustusi, mis võivad tekkida termilisest paisumisest ja kokkutõmbumistest temperatuurimuutustel päevasel ja öisel ajal.


PUR vahuga majade soojustamine. PURON OÜ soojustab PUR vahuga majade fassaadid, seinad, vundamendid, soklid, katused, laed, keldrid ja põrandad.

Recent Posts

See All
bottom of page