top of page

Õige katuse soojustamine PUR vahuga

Katus on üks tähtsamaid ja ilmastiku poolt enim mõjutatavaid ehitise osi, seepärast peab katusekonstruktsioon olema väga hästi soojustatud ning vastupidav ilmastikumõjudele. Katuse soojustamise juures kehtib lihtne reegel: jääpurikate pikkus katuseräästal on pöördvõrdelises seoses katuse soojustuse paksusega. See tähendab, et kui soojustus on ebapiisav või lohakalt paigaldatud, on soojakaod läbi katuse väga suured ning toovad katusesõrestiku osadele kaasa ülemäärase koormuse ja vähendavad nende pikaajalist vastupidavust. Külma pööningu põranda katmisel soojustusega tuleb takistada külma välisõhu ja tuule ligipääsu soojustusele eelkõige hoone räästaosades, pööningu põranda ja välisseinte kokkupuutejoonel.

Eramaja katuse soojustamine on tähtis, kuna nii kald- kui ka lamekatuse puhul hõlmab just sealtkaudu väljuv toasoojus olulise osakaalu hoone energiabilansist.

Ärklikorrusesoojustaminevõibollaüsnakeerulineettevõtmine,sest vajab oskuslikke töömehi ja kvaliteetset materjali. Teheskatuse soojustamise odavate materjalide ja kogenematute inimestega on üsna tõenäoline, et soojust see katus kinni ei pea ja kodu kütmisele kulub tohutul hulgal energiat ja raha. Katuse soojustamine on töö, mida ei tasu teha ülejala, vaid ükskord ja korralikult. Hilisem parandamine või ületegemine on ajamahukas ja kindlasti ka üsna kallis. Seega tasub kohe alguses teha õige valik ja investeering, et hoida kokku ajalist ja materiaalset ressurssi. Soojustamine PUR vahtpolüuretaaniga, tagab soojustuse ja rahuliku une hästi soojustatud majas.

PUR vahuga majade soojustamine. PURON OÜ soojustab PUR vahuga majade fassaadid, seinad, vundamendid, soklid, katused, laed, keldrid ja põrandad.


Recent Posts

See All
bottom of page