top of page

Kümblustünni soojustamine PUR vahuga

Imelihtne ning tõhus viis on soojustada kümblustünni PUR vahuga, aja- ja energiakulu miinimumini viies.

PUR vahuga soojustatud kümblustünn soojeneb vähemalt kaks korda kiiremini, kui soojustamata kümblustünn. Samuti ei jahtu vesi nii kiiresti ja püsib kordades pikemalt soojana, soovitav on kümblustünni kaan samuti soojustada.


Lisaks PUR vahuga soojustamisele on häid nippe veelgi:


  • Küta kuivade puudega. Kõige parema tulemuse saad kuivade küttepuudega. Kütmisel taga koldesse piisav õhu juurdepääs, reguleerides seda tuhasahtli või ahjuukse õhuavadega. Kütmise ajal võiks aeg-ajalt ahju sisu segada.

  • Varu kütmiseks aega. Kütmisele kuluv aeg oleneb paljuski küttematerjalist, õuetemperatuurist, kümblustünni ja kaane soojustusest ning ka sellest, kui intensiivselt ahju kütta.

  • Sega vett. Tünni küttes tasub vett aeg-ajalt segada ja veetemperatuuri mõõta.

  • Mõnusaim veetemperatuur. Väga nauditav on 37kraadine tünnivesi. Selline temperatuur laseb tünni nautida tunde, kuna keha ei väsita ennast ei jahutamise ega kütmisega.


Kümblustünni kasutamisel jälgi:

  • Loe kasutusjuhendit. Enne kümblustünni kasutamist loe põhjalikult läbi selle juhend. Seal on kirjas, kuidas tohib ahju kütta, kuidas kümblustünni talvekülmaga kasutada, kuhu ja kuidas tünn paigaldada, millised on turvanõuded, garantiitingimused.

  • Enne täida veega, siis pane kütte. Kümblustünni kütmist võib alustada alles siis, kui mõlemad ahju läbiviigud kümblustünni sees on vee all (välisahju puhul). Siseahju korral võib kütmist alustada alles siis, kui kümblustünn on vett täis.

  • Vesi välja, kui tuli on kustunud. Tünni ei tohi veest tühjendada enne, kui tuli ahjus on täielikult kustunud ja ahi jahtunud. Pärast iga kasutuskorda on soovitatav ahju seest tuhk välja võtta ja välisahjust vesi välja lasta.

  • Hoolitse tünni eest! Plastsisuga kümblustünnid erilist hooldust ei vaja – nende puhul piisab vaid sellest, kui kümblustünn pärast kasutamist korralikult puhtaks pesta.



PURON OÜ soojustab PUR vahuga majade fassaadid, seinad, vundamendid, soklid, katused, laed, keldrid, põrandad ja eriprojektid.


Recent Posts

See All
bottom of page